Cum sa folosesti cojile de ceapa in gradina. Varianta A. In forma uscata:
- pune cojile la sucat intr-o zona cu nivel scauzt de umiditate;
- dupa ce frunzele s-au uscat, marunteste-le si pastreaza-le pana primavara, cand le vei aplica in sol;
Cum sa folosesti cojile de ceapa in gradina. Varianta b. Sub forma de infuzie:
- umple un sfert de galeata de metal cu coji uscate de ceapa;
- toarna apa fierbinte(90 grade) peste ele;
- lasa frunzele la infuzat pentru 24 ore;
- amesteca in acest timp de cateva ori prin solutie;
- strecoara lichidul rezultat si foloseste pentru a uda castravetii la radacini!
De ce sa folosesti cojile de ceapa ca ingrasamant? Cojile de ceapa sunt bogate in vitaminele C, E, PP, grupul B, caroten, quercetina, fitoncide, fier, sulf, potasiu, aluminiu, calciu, magneziu, fosfor, iod si bor. Ingrasamintele care au la baza aceste coji ajuta la stoparea ingalbenirii frunzelor de castraveti, ingrasa solul cu elemente utile si il dezinfecteaza, favorizeaza cresterea sistemului radicular, protejeaza plantele de ciuperci, bacterii si insecte daunatoare, intaresc tulpinile si majoreaza recolta.
Citeste si: Plante de interior. Cum sa faci ingrasamant din coji de cartof