Poti folosi ingrasaminte chimice din comert. Noi iti recomandam, in schimb, o varianta naturala, la indemana. Este vorba despre ingrasamantul din coji de cartofi!
Ai nevoie de:
- cojile de la 4-5 carfoti;
- un litru de apa curata;
- un vas metalic;
- un aragaz/o plita electrica.
Ce trebuie sa faci:
- curata cartofi si taie cojile marunt;
- toarna apa in vas;
- pune vasul pe foc;
- adauga cojile in apa si lasa-le sa fiarba la foc mare cam un sfert de ora/pana dau in clocot;
- raceste amestecul;
- strecoara amestecul.
- toarna lichidul ontinut prin strecurare la radacina plantei de interior in doze mici;
- repeta procesul la 14 zile;
- lichidul ramas se poate pastra in frigider pana la 2 saptamani;
Avantajele ingrasamantului din coji de cartof:
- bacteriile din sol produc rapid substante vegetale utile din coji, iar reziduurile sunt reciclate fara sa fara vren rau plantelor;
- sursa naturala de substante nutritive si minerale pentru plante( vitamina C, acizi si amidon, fosfor, calciu, magneziu si alte microelemente);
- imbunatateste inflorirea plantelor de interior, de la musata, cactus si ficus pana la violeta.
Citeste si: Cum sa faci cel mai bun ingrasamant pentru flori