Cum sa ingrijesti Craciunita. Te poti bucura de ea tot anul!

Cum sa ingrijesti Craciunita. Te poti bucura de ea tot anul!

Craciunita este asociata de majoritatea romanilor sarbatorii de Craciun. E firesc. Aceasta planta superba isi schimba culoarea frunzelor chiar in perioada marii sarbatorii a Nasterii Domnului. Ce poate unii nu stiu e faptul ca Euphorbia pulcherrima, asa cum este denumita stiintific Craciunita, poate fi pastrata, fara mari eforturi, nu doar de Craciun, ci pe tot parcursul anului.

Cum sa ingrijesti o Craciunita:

- in perioada verii, tine planta intr-un loc semiumbros, fara expunere directe la razele soarelui. Ud-o o data la doua zile.

- vara si toamna( in perioadele cu umezeala crescuta) sau atunci cand este tinuta in interior, Craciunita trebuie udata o data pe saptamana.

- in octombrie, planta nu se uda deloc, deoarece astfel stimulam aparitia florilor.

- asigura plantei ingrasamant. Fara acesta, se va ofili. Singura perioada in care nu e bine sa ii adaugi ingrasamant este primavara, cand Craciunita intra in repaus. Asadar, cel putin 2 luni nu trebuie sa pui ingrasamant. De asemenea, udarile vor fi rare.

- toamna tarziu (daca temperaturile scad sub 15 grade) muta planta in balcon sau intr-o camera unde temperatura sa fie intre 15-18 grade. In noiembrie, uda cradiunita o data pe saptamana. Vei tine Craciunita in locul ales pe tot parcursul iernii. Mutatul frecvent nu ii prieste acestei plante.

- dupa ce Craciunita a inflorit, nu o mai uda vreme de o luna.

- la inceputul lunii martie, Craciunita trebuie toaletata. Taie-i ramurile prea lungi si indeparteaza frunzele sau florile uscate.

- daca ghiveciul a devenit neincapator, muta Craciunita imediat intr-un vas mai mare. Planta trebuie mutata o data la 1-3 ani.

Cum sa ingrijesti LEANDRUL

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceapa are nevoie de fertilizare, mai ales daca solul nu este foarte bogat in nutrienti. Exista diversi...
Plantele de apartament sunt frumoase si usor de intretinut, insa pot fi foarte sensibile. Iata 9 probleme...