Cum sa cresti recolta de castraveti. Fertilizator de iulie

Cum sa cresti recolta de castraveti. Fertilizator de iulie

Castravetii au nevoie de ingrijire impotriva bolilor si daunatorilor inca de cand ii plantezi in pamant. Mana si putregaiul sunt cei mai de temut dusmani ai acestei plante agatatoare pe care o crestem cu drag in propriile gradini. De aceea, e nevoie de tratamente specifice, fie ca vorbim despre fungicide din comert, fie ca vorbim despre tratamente de casa. Nu doar tratarea impotriva diverselor boli este importanta, ci si fertilizarea.

Azi, iti prezentam un fertilizator de iulie, care va spori recolta de castraveti. Ai nevoie de doar doua ingrediente care vor actiona foarte eficient: curpenii castravetilor se vor dezvolta mai rapid, vor deveni mai rezistenti la boli si la conditiile meteo dificile.

Cum sa cresti recolta de castraveti. Fertilizator de iulie. Ai nevoie de:

- un litru de bere(orice bere, cat de ieftina);

- 10 litri de apa.

Cum sa cresti recolta de castraveti. Fertilizator de iulie. Pasi:

- dilueaza berea in apa( poti folosi o galeata mai amre de 10 litri);

- amesteca ingredientele bine;

- toarna amestecul la radacina fiecarui curpen de castravete(cate jumatate de litru de fiecare curpen);

- repeta procesul la 2 saptamani.

Cum actioneaza fertilizatorul pe baza de bere? Contine substante biologic active pentru o crestere si o fructificare activa. In compozitia sa se gasesc acid succinic, multi hormoni de crestere si aminoacizi. De asemenea, fertilizatorul ofera castravetilor substante minerale utile, precum azotul si potasiul. Acestea inlesnesc o fructificare abundenta. Nu in ultimul rand, amestecul de apa si bere revigoreaza castravetii care nu fructifica prea bine, mai ales pe cei mai batrani.

Citeste si: Cum sa combati mana la castraveti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Fertilizarea este foarte importanta pentru o recolta bogata. Astazi, ne vom opri asupra unui fertilizator natural eficient...
Pseudoperonospora cubensis sau mana curcubitaceelor este boala cea mai raspandita la castraveti. Netratata, mana poate distruge recolta,...
Castravetii sunt legume foarte populare in Romania si nu numai. Probabil, cei mai multi locuitori ai zonelor...