Cum sa depozitezi usturoiul. Pasi:
- pune usturoiul abia scos intr-un loc umbrit. E important sa intinzi bine usturoiul, intr-un singur strat, adica sa nu se suprapuna capatanile una peste alta. Astfel, se vor usca mai eficient. Tine usturoul asa circa doua saptamani;
- leaga usturoiul pe o sfoara si agata-l intr-un spatiu bine aerisit pentru uscarea completa. Procesul direaza vreo 14 zile;
- curata usturoiul de pamant;
- elimina radacinile si tulpina, la cam 3 cm distanta de capatana;
- da la o parte usturoiul afectat de boli sau lovit/deteriorat. Pe acesta il vei consuma primul;
- grupeaza usturoiul in trei gramezi: 1. pentru depozitarea pe termen lung; 2. pentru depozitare pe termen scurt; 3. pentru urmatorul material de plantare;
- pune usturoiul sortat in borcane de orice volum, astfel incat sa fie asezat si sa poata respira cum trebuie. Nu pune capace borcanelor. Doar muta borcanele pe un raft. Usturoiul se va pastra excelent peste iarna la temperatura camerei.
Citeste si: Cum sa pastrezi popcornul proaspat