Cum sa pastrezi usturoiul

Cum sa pastrezi usturoiul

Usturoiul e nelipsit din casele gospodinelor. Ofera intotdeauna un gust unic si o aroma de neuitat. Cum facem sa-l pastram pe termen lung, insa? Exista cateva metode de succes.

Cum sa pastrezi usturoiul:

- impleteste-l. Leaga usturoiul in funia clasica;

- tine-l in saci de plasa;

- pastreaza usturoiul in loc uscat si intunecat, la o temperatura precum cea a camerei;

- il poti pastra printre cartofi. Astfel, vei reduce umiditatea;

- marunteste usturoiul si pune-l intr-o tava la congelator. Dupa solidificare, introdu usturoiul intr-o punga si lasa-l la congelator. Cand vei avea nevoie de usturoi, scoti cubul si il adaugi in mancare;

- pune usturoiul la borcan si acoper-l cu ulei. E vairanta ideala pentru salate;

- coace usturoiul la cuptor circa trei sferturi de ora. Se mentine excelent si are o aroma speciala;

- deshidrateaza usturoiul. Taie-l felii si pune-l in deshidrator. Cand se inmoaie, e gata pentru orice mancare!

Citeste si: Cumperi usturoi chinezesc? Iata de ce nu trebuie s-o mai faci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai avut o recolta bogata de usturoi? Ne bucuram! Totusi, va trebui sa il depozitezi in conditii...
Usturoiul se planteaza, in mod obisnuit, in perioada de toamna, pentru ca bulbii sa se dezvolte suficient...
Mujdeiul este un preparat alimentar foarte prezent in bucataria romanilor. Se face dupa o multime de retete...