Cum sa infiintezi o cultura pe un teren de mici dimensiuni

Cum sa infiintezi o cultura pe un teren de mici dimensiuni

Ai un teren mic si nu stii ce sa faci cu el? Infiintarea unei culturi agricole este o idee excelenta, spunem noi. Inainte de a te a puca de agricultura, trebuie sa ai ce iti trebuie, de la cunostinte in domeniu pana la echipamentele necesare.

Cum sa infiintezi o cultura pe un teren de mici dimensiuni:

1. Informeaza-te! Indiferent de tipul de cultura pe care-l alegi, mai intai trebuie sa cunosti totul despre acest subiect! Asadar, decide ce cultura urmeaza sa infiintezi, iar apoi strange informatii din surse calificate despre repsectiva cultura. Informatiile generale si datele specifice sunt la fel de importante. In primul rand, trebuie sa alegi un soi potrivit pentru regiunea ta, apoi sa stii cum evolueaza cultura pe tipul de sol detinut. Lucrarile de sezon sunt la fel de importante. Daca stii sa le pui in practica in mod corect, cultura se va dezvolta cum trebuie.

2. Foloseste utilaje agricole. Evolutia societatii se oglindeste si in agricultura. Munca manuala a fost inlocuita de munca utilajelor performante. Timp castigat si eficienta sporita! De aceea ar fi bine sa cumperi utilajele agricole necesare. Nu sunt ieftine nici macar la mana a doua, insa amortizeaza rapid cheltuielile. De exemplu, daca vrei sa infiintezi cultura conventionala precum una de grau/porumb, iti sunt necesare urmatoarele utilaje: cultivator, combinator, plug, grapa si semanatoare. Daca bugetul e redus, vei cumpara utilajele pe rand.

3. Pune la punct un sistem de irigare. Seceta e o constanta in ultimele veri, asa ca fara apa orice cultura va fi afectata sau chiar compromisa. Te sfatuim a investesti intr-un sistem de irigare de inalta perfomanta. Fa planul, dar nu inainte de a identifica o sursa de apa in apropierea terenului pe care vrei sa-l cultivi. Minunat ar fi ca prin zona sa treaca un canal de irigare, un rau sau un izvor subteran.

4. Creeaza un spatiu geneors de depozitare. Acest spatiu e vital , mai ales daca ai cultivat cereale. In cazul in care culesul te-a prins fara acest spatiu, poti cumpara un siloz. In el vei depozita cereale in siguranta!

Citeste si: Cum sa alegi o cultura profitabila pe un teren mic

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sfecla rosie in gradina? O idee excelenta pe care trebuie sa o pui in practica, daca nu...
Azaleea este un arbust ornamental exotic cu flori rosii, roz sau albe. A devenit foarte popular si...