Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai

In gradina este cam tot timpul ceva de facut; chiar si in lunile geroase. Ce sa mai vorbim despre primavara sau vara?! De exemplu, in luna mai, gradinarii au un calendar foarte aglomerat. Iata pe scurt care sunt activitatile specifice lunii mai in gradina.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Plantarea rasadurilor. Cum frigul persista chiar si in aprilie, rasadurile se pun in gradina in luna mai. Tine cont de temperatura atunci cand plantezi in mediu extern. Sunt plante precum ardeiul care rezista cu greu la temperaturi sub 10 grade. E timpul, asadar, pentru plantarea diverselor rasaduri, cum ar fi rosiile, ardeii, vinetele, castravetii si chiar plantele aromatice, precum busuiocul.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Ajutarea plantelor cataratoare. Fasolea si mazarea trebuie sustinete cu araci, daca nu sunt plantate in zone cu gard.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Plantarea florilor anuale se face tot in aceasta luna. Ai la dispozitie o varietate de specii si culori. Tine cont de specificul fiecarei flori, inainte de a planta(adancimea de plantare, distanta dintre flori/randuri, nevoia de lumina, de apa etc).

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Ingrijirea pomilor si arbustilor fructiferi este foarte importanta. In mai, daunatorii precum afidele infloresc si pot decima pomii. Foloseste, asadar, fungicide si insecticide specifice. De asemenea, nu uita faptul pomii fructiferi si arbustii nou plantati au nevoie constanta de apa pentru a prinde.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Vita de vie e atacata de daunatori, la fel ca si pomii. Evident va trebui sa aplici si pe vita solutii specifice antidaunatori.Tot in luna mai vei aplica vitei de vie ingrasaminte pe baza de azot, realizand, in acelasi timp, ciupirea si eliminarea lastarilor infertili. Pe timp de seceta, e necesar sa asiguri umiditatea vitei de vie.

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Eliminarea daunatorilor. Luna mai este o perioada propice pentru dezvoltarea si inmultirea diversilor daunatori la majoritatea culturilor. De exemplu, e perioada in care larvele de Colorado incep sa consume din cartof. Se aplica tratamentul specific. Altfel, cartofii vor fi distrusi in circa 14 zile!

Cum sa ingrijesti GRADINA. Activitati specifice lunii mai. Sisteme de irigare. In functie de posibilitati, doteaza gradina cu un sistem de udare. Poate fi prin picurare, la furtun sau cu aspersoare. Daca ai o gradina mica, poti uda si manual, adica folosind o galeata si o cana. Bine ar fi sa folosesti apa statuta( de exemplu, apa de ploaie stransa intr-un butoi si tinuta acolo macar cateva zile).

Citeste si: Cum sa ingrijesti gradina. Activitati specifice lunii IUNIE

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gradina este locul in care depui mult efort, dar unde te simti cel mai bine, deoarece se...
Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota...
Iunie inseamna, intotdeauna, inceperea, in mod oficial, a sezonului de vara. E luna cireselor inima-de porumbel si...