1. Curatarea uneltelor. Ai folosit sapa sau harletele? Nu uita sa le cureti de noroi, de seva sau de resturile vegetale cu un burete si apa calda cu sapun. Sterge-le, apoi, cu o carpa moale. La inceput si la final de sezon, unge partile metalice ale uneltelor cu un ulei lubrifiant. Daca nu faci asta, ustensilele vor rugini destul de repede.
2. Intretinerea manerelor. Manerele( cozile) din lemn se ung cu ulei de rapita, iar apoi se lustruiesc cu un strat de ceara. Astfel, vei evita deteriorarea manerelor(de obicei, se crapa).
3. Substantele chimice trebuie depozitate in recipientele originale, cu eticheta intacta, intr-un loc uscat, departe de orice sursa de caldura. De asemenea, locul trebuie sa fie ferit de ochii curiosi ai copiilor.
4. Stropitoarea si furtunul vor fi golite dupa utilizare. Nu le lasa in bataia razelor de soare!
5. Ghivecele se spala cu apa si sapun, apoi se dezinfecteaza cu clor pentru a ucide din fasa potentialii daunatori(boli). Executa aceasta operatiune inainte de a schimba pamantul din ghiveci.
6. Pulverizatoarele pentru tratamente fitosanitare se spala bine si se usuca dupa folosire.