Gradinarit

Lista articolelor despre gradinarit pe AflaCum.ro

Articole despre gradinarit

Citeste cele mai noi articole despre gradinarit publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre gradinarit, pe AflaCum.ro!

Iarna, activitatile din gradina nu lipsesc, dar sunt mai putine. Tocmai de aceea in aceasta perioada e ideal sa iti faci planul pentru perioada primavara-toamna. Iata cum ar trebui sa arate agenda destinata gradinii tale pentru 2018.

1. Realizeaza schita gradinii

- gandeste-te cum vrei sa parcelezi gradina, unde si cum sa plantezi legumele si florile in nou an.

Gradina este un motiv de mandrie pentru orice gospodar care se respecta! Pentru a avea, insa, succes in cresterea plantelor, ai nevoie de pamant fertil si de unelte potrivite. Daca esti la inceput de drum in agricultura de gradina, astazi iti aratam cateva metode de intretinere a ustensilelor atat de importante in acest domeniu.

1. Curatarea uneltelor. Ai folosit sapa sau harletele? Nu uita sa le cureti de noroi, de seva sau de resturile vegetale cu un burete si apa calda cu sapun. Sterge-le, apoi, cu o carpa moale. La inceput si la final de sezon, unge partile metalice ale uneltelor cu un ulei lubrifiant. Daca nu faci asta, ustensilele vor rugini destul de repede.

2. Intretinerea manerelor. Manerele( cozile) din lemn se ung cu ulei de rapita, iar apoi se lustruiesc cu un strat de ceara. Astfel, vei evita deteriorarea manerelor(de obicei, se crapa).

Rosia este o planta indragostita de lumina si de caldura. In acelasi timp, este rezistenta la schimbari bruste de temperatura si la o vreme friguroasa.

Aceasta versatilitate a rosiilor poate fi folosita pentru a preveni inaltarea excesiva a rasadului.

Ce trebuie sa faci

Gradinaritul este o activitate minunata pentru copii, deoarece ii invata pe acestia sa fie practici si responsabili, intr-un mod distractiv.

Iata cum puteti sa va implicati copiii in activitatile de gradinarit:

Dati-le copiilor o portiune din gradina. Astfel vor fi responsabili pentru plantele ce vor creste acolo. Puteti incepe si cu un ghiveci sau cu un singur strat, daca considerati ca nu sunt pregatiti pentru o suprafata mai intinsa.

Gradinaritul poate fi un hobby plin de satisfactii, insa trebuie sa cunoasteti anumite aspecte ale acestuia, pentru a-l practica cu succes.

Iata cateva sfaturi practice in acest sens:

Alegerea unui tip de gradina

Daca sunteti pasionati de gradinarit, exista o serie de pasi simpli de urmat, indiferent de locatia gradinii pe care doriti s-o incropiti, dupa cum urmeaza:

Stabiliti daca zona aleasa pentru gradina este una potrivita, in ceea ce priveste soarele, umbra, inclinatia terenului sau unghiul de scurgere a apei, in caz de ploi abundente.

Desenati un plan al gradinii de vis, urmand dimensiunile si incluzand elementele aditionale necesare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.