Cum sa plantezi un nuc

Cum sa plantezi un nuc

Livezile de nuci se extind cu rapiditate in Romania. Asta, in principal, deoarece comertul cu nuci reprezinta o afacere profitabila. Exista 3 moduri de a creste nuci in gospodaria proprie: prin introducerea semintelor din nuca in pamant, prin cumpararea puietilor de pepiniera(metoda mai costisitoare) si prin insamantarea directa a nucilor(fructelor) in solul fertil.

Astazi, iti prezentam modalitatea de plantare a nucului prin introducerea fructelor sanatoase in sol.

Pasi:

1. Alegerea semintelor pentru plantat. E poate cea mai dificila etapa din acest proces. Dureaza cateva luni bune. Asa ca ai nevoie de rabdare!
Toamna, cand nucile incep sa cada din copac, alege semintele din care vor rasari urmatorii pomi. Specialistii recomanda sa iei nucile direct din pom. Alege-le pe cele care inca mai au coaja verde. Ai grija, sa nu strici coaja in timpul culesului! De asemenea, culege nucile purtand manusi impermeabile. Altfel, te vei murdari si chiar irita pe maini.

2. Nu cumpara nuci de la magazin. Daca nu ai nicio sursa in apropiere, nu da buzna in magazinul de specialitate. Acestea , cel mai probabil, nu vor avea umiditatea necesara pentru a germina. Si chiar daca o fac, sunt obtinute de la un hibrid sau un soi adaptat la un climat diferit, ceea ce garanteaza esecul.
Poti culege viitoarele seminte de pe o raza de maxim 160 km, pentru ca specia folosita sa fie cat mai adaptata conditiilor climatice specifice din zona aleasa pentru plantare. in schimb, nucile de la un magazin alimentar nu vor avea umiditate necesara pentru a germina.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice gospodina stie sa prepare salata de sfecla. In cele ce urmeaza nu vom vorbi, insa, despre...
Nucile sunt foarte cautate datorita multitudinii de actiuni pozitive pe care le au asupra organismului uman. Daca...
Un tratament naturist recomandat pentru persoanele stresate sau care au probleme cu memoria sunt nucile. Bogate in...