Negresa cu nuca. Ingrediente pentru blat:
- 200 grame de zahar;
- 300 grame de faina;
- 210 mililitri de lapte;
- 50 grame de cacao;
- 250 grame de unt;
- 4 oua;
- 10 grame de praf de copt.
Negresa cu nuca. Ingrediente pentru insiroparea blatului:
- 200 mililitri de cafea;
- 2 lingurite de esenta de rom.
Negresa cu nuca. Ingrediente pentru glazura:
- 350 grame de ciocolata;
- 2 lingurite de ulei;
- 150 grame de miez de nuca.
Negresa cu nuca. Mod de preparare:
- pregateste blatul. Pune la foc mic intr-o oala mica, zaharul, laptele, cacaua si untul;
- amesteca bine(untul se va topi, iar compozitia va fierbe);
- amesteca faina cu praful de copt, dupa care adauga cate putin in compozitia de ciocolata;
- adauga ouale si se amesteca foarte bine;
- toarna compozitia de blat se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt;
- da tava la cuptor pentru 20 de minute;
- scoate blatul din cuptor si insiropeaza-l cu siropul facut din amestecul de cafea si esenta;
- prepara glazura. Rupe ciocolata in bucatele si pune-o la topit intr-o cratita cu 2 linguri de ulei;
- amesteca bine pana cand se topeste ciocolata pe baie de aburi;
- adauga miezul de nuca maruntit;
- toarna glazura se toarna peste blat si intinde-o uniform;
- introdu negresa la frigider pentru cateva ore;
- feliaza negresa si savureaz-o alaturi de cei dragi!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Negresa pentru diabetici