Cum sa protejezi mobilierul de gradina pe timp de iarna

Cum sa protejezi mobilierul de gradina pe timp de iarna

Mobilierul de gradina trebuie ingrijit in permanenta, cu predilectie in sezonul rece, cand se poate deteriora mult mai rapid. Azi ti-am pregatit o lista de solutii pentru ingrijirea optima a mobilei de gradina pe timp de iarna. Ia un pix, o foaie si noteaza!

Cum sa protejezi mobilierul de gradina pe timp de iarna:

1. Curata mobilierul. In exterior, mobila atrage mult mai mult praf si murdarie decat in interior. Motiv pentru care trebuie sa o cueti minutios. Daca mobilierul este foarte murdar, mai intai spalal-l la jet de apa curata, mai ales in zonele unde se ajunge cu greutate. Corpurile ce se pot spala sun confectionate: din aluminiu, sticla, piatra, lemn, PVC, imitatie de ratan. Pentru suprafetele care nu suporta apa, recomandam produse de curatare specifice. De asemenea, nu trebuie sa-ti lipseasca lavetele.

2. Usuca bine mobilierul. Lasa mobila de exterior la soare. Se va usca astfel natural. Dupa spalare, poti sterge surplusul de apa cu o carpa moale si uscata.

3. Infoliaza mobilierul pe care vrei sa-l depozitezi.

4. Depoziteaza obiectele de mobilier pe care nu le folosesti iarna. Se recomanda spatiile inchise cu un nivel scazut de umiditate. Fie ca vorbim de un sezlong, un set de canapele si fotolii ori de mese, pe care nu intentionezi sa le mai folosesti in timpul iernii, depozitarea in interior (garaj, depozit, magazie) inseamna prelungirea vietii mobilierului de gradina!

5. Foloseste huse pentru mobilierul care ramane in exterior. Mobila de gradina pe care intentionezi sa o folosesti si0n sezonul rece are nevoie de protectie suplimentara! In magazinele de bricolaj vei gasi huse pentru orice forma si marime. Daca te pricepi, poti confectiona acasa o husa impermeabila care sa protejeze masa, canapeaua sau scaunul din gradina. Peste acestea poti adauga diverse accesorii textile cu texturi pufoase sau paturi ce vor mari nivelul de confort. Daca mobilierul de exterior e facut din fier forjat, metal sau alte materiale special tratate pentru a rezista in caz de intemperii, acesta va necesita doar accesorii pentru sporirea confortului (huse, perne, paturi etc).

Citeste si: Cum sa identifici din ce lemn este facuta mobila

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceapa are nevoie de fertilizare, mai ales daca solul nu este foarte bogat in nutrienti. Exista diversi...
Stirul este considerat de multi o simpla buruiana, care are proprietati toxice pentru porci sau vite. Pentru...