Pomii fructiferi se planteaza toamna. Tine cont de aceste sfaturi

Pomii fructiferi se planteaza toamna. Tine cont de aceste sfaturi

Plantarea pomilor fructiferi se face toamna sau primavara. De preferat in sezonul caderii frunzelor, deoarece pomii vor prinde radacini, iar primavara vor face, deja, rod. Iata cateva sfaturi pentru plantarea acestor pomi in sezonul de toamna.

Plantarea pomilor fructiferi toamna. Sfaturi utile:

- alege pomii din diferite specii, care vor rodi in luni diferite;

- tine cont de clima la alegerea pomilor. Spre exemplu, daca locuiesti in zona de deal, plnateaza pruni, meri si peri. In zonele mai calde(sud) se dezvolta armonios piersicul, caisul sau smochinul. Intreaba vanzatorul de puieti ce s-ar potrivi pentru zona ta!

- cumpara doar din magazine autorizate. Daca achizitionezi puieti din locuri fara autorizatie, s-ar putea sa regreti, sa iei teapa, cum spune romanul! Pomii ar putea fi bolnavi, iar investitia si timpul pierdut nu ar merita!

- planteaza pomii in sezonul de toamna(octombrie, noiembrie)

- elimina radacinile uscate, dar pastrand regula unei coroane;

- fa groapa de aproximativ 60 cm adancime si 50 cm diametru. Asta ca regula! Nu uita ca exista si soiuri cu particularitati la plantare! Tine cont de ele, daca doresti pomi sanatosi si roditori.

- pune o parte din pamantul scos pe fundul gropii. Asa vei obtine un strat afanat, peste care se aseaza radacinile pomului. Acopera cu pamant si taseaza usor.

- mocirleste radacinile pomului. Ce inseamna asta? Sa scufunzi radacinile in amestec de apa, pamant si ingrasamant natural. Acesta trebuie sa imbrace complet radacina.

- sustine tulpina cu un arac. Leaga tulpina de acest arac. Astfel, pomul va creste drept si nu va suferi din cauza intemperiilor(vant puternic).

- formeaza un musuroi in jurul tulpinii . Acesta trebuie sa aiba o inaltime circa 30 centimetri. Vei proteja, astfel, radacina de inghet. Poti adauga si un strat de paie pentru o protectie sporita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Parul este un pom fructifer foarte raspandit in Romania, desi este la origine din Asia. Nu multor...
Pomii fructiferi rodesc, daca bolile nu ii napadesc. Pe langa afectiunile clasice exista, insa, o alta problema...
Ai o gradina cu pomi fructiferi si doresti sa obtii o recolta frumoasa, fara sa folosesti prea...