Cum sa ai rasaduri la inceputul primaverii din cultura proprie

Cum sa ai rasaduri la inceputul primaverii din cultura proprie

Vrei sa ai rasaduri mari si frumoase chiar la inceput de primavara? E bine sa te ocupi inca de acum de plantarea in rasadnite. Dupa 15 ianuarie, e bine sa incepi plantarea rasadurilor pentru castraveti, ardei si vinete.

Cum sa plantezi rasaduri in ianuarie:

Ardei gras. Rasadurile de ardei grasi au nevoie de o perioada de crestere de circa 9 saptamani pana la transplantarea in gradina. De aceea rasadurile de ardei pot fi plantate in rasadnite dupa 15 ianuarie.

Castraveti. Rasadurile de castraveti se planteaza incepand cu jumatatea lunii ianuarie, in rasadnite. Plantarea acestora se poate face pana cel tarziu la jumatatea lunii februarie. Castravetii au nevoie de 6-8 saptamani pentru a creste suficient pentru a putea fi transplantati in sere sau direct in gradina. Plantarea rasadurilor de castraveti in gradina, se face la doua saptamani dupa ultimul inghet.

Vinete. La finele lunii ianuarie, poti planta, in interior, vinetele. Nu uita ca aceste plante au nevoie de o perioada de 10-12 saptamani pana la cresterea care s permita transplantarea lor in gradina sau in sera.

Cum sa cresti ROSIILE mai rapid. Fara solar sau rasaduri!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Trandafirii sunt printre cele mai populare si iubite flori pe intreaga planeta. Daca iti place foarte mult...
Luna noiembrie este denumit in popopor Brumar, adica luna in care bruma isi face simtita prezenta. Odata...