Cum sa obtii un dezinfectant pentru rani minore acasa

Cum sa obtii un dezinfectant pentru rani minore acasa

Juliturile si ranile minore pot avea loc in momente inoportune, asadar este indicat sa aveti intotdeauna la indemana un dezinfectant, pe care il puteti obtine acasa, dupa cum urmeaza:

Ingrediente

- apa plata
- 0 lingurita de sare
- o lingurita de otet sau zeama de lamaie.

Metoda de preparare:

1

Umpleti 3 sferturi dintr-o cana sau un pahar cu apa plata. Aveti grija ca recipientul sa fie curat.
Adaugati sare in apa. Sarea poate fi iodata. Cea pentru gatit este ideala in acest sens. Sarea e cunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene.

2

Amestecati bine, pana cand sarea se dizolva in apa.

3

Adaugati otetul si amestecati bine. Orice fel de otet este util. Otetul contine acid acetic, care curata si dezinfecteaza ranile. Daca nu aveti otet, puteti folosi zeama de lamaie.

4

Inmuiati niste vata in aceasta solutie si aplicati pe rani sau julituri. Ideal ar fi ca vata sa fie pastrata intr-o punga resigilabila.

Dupa folosirea acestui dezinfectant, este indicat sa-l aruncati, deoarece nu poate fi pastrat la temperatura camerei sau la frigider. Cand aveti nevoie de un dezinfectant, preparati-l, din nou. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti doresti un dezinfectant parfumat cu o anumita aroma, insa nu gasesti ceva potrivit in comert? Nicio...
Citeste prospectul medicamentului Sintosept® HQ si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Dezinfectant-detergent...
Citeste prospectul medicamentului Sintosept® A0P si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Dezinfectant-detergent...