Cum sa reactionati cand sunteti martor la un accident?

Cum sa reactionati cand sunteti martor la un accident?

Accidente pot avea loc oriunde si oricand.

Fie ca in accident este implicat o masina, tren, avion, este bine sa stiti cum sa reactionati in orice situatie.

Pasi:

1

In primul rand si cel mai important, ramaneti calm. Daca va grabiti la fata locului fara nici un plan nu veti ajuta cu nimic. Incercati sa va dati seama de cat de serios este accidentul si cum ati putea remedia situatia. Ar putea sa fie un accident minor fara victime, sau un accident grav cu pierderi de vieti omenesti.

2

Sunati la 112. Chiar daca este un accident minor, autoritatile trebuie sa se prezinte la fata locului.

3

Nu miscati victima. Accidentarile la cap, gat si spate sunt foarte intalnite in accidente. Stabilizati capul si gatul prin plaseara mainilor pe fiecare parte a capului. Acest lucru va preveni miscarea si inrautatirea ranilor.

4

Daca situatia nu este una disperata, asteptati serviciul de urgenta sa ajunga. Ei sunt pregatiti si stiu cum sa procedeze.

5

Daca viata cuiva este in pericol (in cazul unui foc) puteti actiona, in special daca serviciul de urgenta nu poate ajunge repede.

6

Daca este necesar, scoateti victimele din masina, tren, avion, etc. Aveti grija cu victimele. Este posibil sa fi suferit rani grave, caz in care miscarea victimei poate produce mai mult rau.

7

Serviciul de urgenta ar trebui sa ajunga la scena pana in acest moment. Daca sunteti undeva in mediul rural, va dura mai mult, caz in care va trebui sa aveti grija de victime.

Sfaturi:

- Invatati mai multe despre cum sa acordati primul ajutor si cum sa reactionati in situatii de urgenta. Nu trebuie sa fiti medic, reactia persoanelor normale poate salva vieti daca stiu cum sa procedeze.

- Asigurati-va ca sunteti dumneavoastra si cei din jur in siguranta inainte sa actionati. Daca va accidentati si dumneavoastra veti inrautati situatia.

- Nu va panicati.

Avertizari:

- Ca in orice situatie de urgenta, si viata dumneavoastra ar putea fi in pericol.

- In ciuda ajutorului dumneavoastra, este o posibilitate ca vieti sa fie pierdute. Sa nu considerati ca este vina dumneavoastra. Cel mai probabil, nici medicii nu ar fi putut sa salveze acea persoana.

De ce veti avea nevoie:

- De o gramada de curaj.

- Viteza de reactie.

- Sa ramaneti calm.

- Cunoasterea metodelor de prim ajutor.

- Inventivitate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Albinele si viespele , ca de altfel toate insectele, isi fac simtita prezenta din plin in sezonul...
Coastele rupte sau fracturate sunt rezultatul unei traume in zona pieptului, cum ar fi o lovitura, o...