Cum se curata o rana

 Cum se curata o rana

Curatarea corespunzatoare a unei rani este foarte importanta, pentru a impiedica infectarea acesteia sau contactarea unor boli.

Iata cum se curata o rana:

Localizati rana. Nu va lasati distrasi de prima rana gasita, deoarece poate exista o a doua mult mai grava, de care trebuie sa va ocupati prima data. Acest lucru este valabil in cazul ranilor prin impungere, cum ar fi cele cauzate de gloante sau de carligele de pescuit, care au o iesire.

Opriti sangerarea, aplicand presiune pe rana, cu ajutorul unui pansament. Nu treceti la pasul urmator pana cand sangerarea nu s-a oprit.

Daca rana este foarte grava, apelati la ajutor medical specializat pentru curatarea si tratarea ei. Daca rana este superficiala, treceti la urmatorul pas.

Indepartati murdaria din rana, cu grija, pentru a nu afecta tesutul, cu ajutorul unei pensete sau punand rana sub jet de apa. Penseta trebuie dezinfectata cu alcool sanitar sau apa cu sapun.

Dezinfectati rana cu apa cu sapun sau cu alcool sanitar.

Aplicati un pansament pe rana. Daca rana e mica si nu sangereaza, puteti folosi un leucoplast. Daca rana e mare si sangereaza inca, folositi pansament de tifon.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iata ce trebuie sa faceti daca va blocati mana intr-o vaza si nu mai puteti sa o...
Cu fiecare taietura sau zgarietura se va forma o crusta sau ceea ce , in limbaj popular,...
Pescarii stiu ca este inevitabil sa le intre carligele de undita in piele. Iata cum puteti sa...