Lectii de prim ajutor: Cum sa faci o fasa pentru un brat ranit?

Lectii de prim ajutor: Cum sa faci o fasa pentru un brat ranit?

In cazul unei leziuni la nivelul bratului sau al umarului (fractura, luxatie, dislocare), este foarte important ca mana afectata sa fie imobilizatata cat mai rapid, pentru ca sansele de vindecare sa creasca. Astfel ca pana la sosirea ambulantei sau deplasarea la Camera de garda, e important ca persoanei ranite sa i se aplice un bandaj corespunzator.

Iata cum puteti fabrica rapid o fasa de sustinere pentru brat:

– Folositi o bucata de panza cu latimea de aproximativ 150 cm si o lungime de circa 90 cm.

– Taiati panza in doua pe lungime. Un colt al tringhiului astfel format ar trebui plasat in diagonala pe partea opusa bratului ranit.

– Asezati cu atentie cotul sau umarul (in funtie de locul leziunii) intr-unul din colturile aflate pe partea cu mana ranita. Incheietura mainii ranite trebuie sa fie pozitionata la jumatatea distantei de pe partea de jos a marginii triunghiului.

– Legati cele doua capete ale tringhiului format (o parte trebuie infasurata prin fata, cealalta prin spate). Atentie: cotul trebuie sa formeze un unghi drept, pentru ca pozitia sa fie corecta.

NOTA: Pentru a evita leziuni ale pielii acolo unde exista frecare, se recomanda plasarea unei bucati de panza sau de vata.

Etichete: fasa, leziune, fractura, brat

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Albinele si viespele , ca de altfel toate insectele, isi fac simtita prezenta din plin in sezonul...
Accidentele se pot intampla oriunde si oricand, dar prin insusirea catorva notiuni de prin ajutor, putem fi...