Cum se trateaza arsurile cu miere

Cum se trateaza arsurile cu miere

Mierea se foloseste de mii de ani in tratarea arsurilor si a altor rani, deoarece detine proprietati antioxidante si antibacteriene.

Aplicat pe arsuri, acest remediu natural pastreaza rana umeda, permitandu-i acesteia sa se vindece repede, fara a lasa cicatrici mari.

Iata cum se trateaza arsurile cu miere:

1. Stabilirea gradului arsurii

Arsurile de gradul I sunt superficiale si afecteaza straturile superioare ale pielii, fiind cauzate de contactul cu un obiect fierbinte, cu focul, cu electricitatea, cu diferite lichide fierbinti (apa, sosuri, mancare), cu chimicale si prin expunerea indelungata la soare. Acest tip de arsuri au culoarea rosie, sunt foarte dureroase, isi schimba culoarea in alb, daca se aplica presiune la nivelul lor, se vindeca in 3-6 zile, cu decojirea pielii in timpul procesului de vindecare si de obicei nu lasa cicatrici.

Arsurile de gradul II sunt mai grave decat cele de gradul I si afecteaza straturile inferioare ale pielii. Acest tip de arsuri au culoarea rosie, prezinta umflaturi, sunt extrem de dureroase, fiind uneori insotite de besici, se vindeca, de obicei, in 2-3 saptamani si pot lasa cicatrici.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Actovegin este un medicament de uz extern care se aplica pe piele in caz de arsuri, radiatii...
Bandajele se aplica pe diferite rani, pentru a le proteja. Majoritatea truselor de prim ajutor standard sunt...
Arsurile sunt cele mai frecvente rani, fiind adesea cauzate din lipsa de atentie sau din nestiinta de...