Cum se face un tatuaj

Cum se face un tatuaj

Tatuajele au devenit un stil de viata pentru o multime de oameni de pe intreg Mapamondul. Ceea ce, inca, se stie foarte putin e faptul ca artistii tatuatori nu mai lucreaza la ochi, ci cu ajutorul unor modele aplicate pe piele.

Pentru a se asigura ca desenul va fi facut fara greseala, artistul tatuator va proiecta modelul dorit de tine pe piele. Fie ca vrei un tatuaj temporar sau unul permanent, procesul de transferare a sablonului pe piele este foarte simplu.

1. Artistul va desena pe hartie imaginea(obiect, nume, portret etc) aleasa de tine pentru tatuaj.  Dupa terminarea proiectarii, acesta va trece modelul printr-un filtru de transfer realizat cu ajutorul unei masini termice. Copierea prin fax folosind hartie termica este, de asemenea, o modalitate. Acesta va produce o copie de carbon a desenului;

2. Dupa aprobarea finala a sablonului, artistul tatuator va rade zona corpului pe care ati ales-o pentru tatuaj.  Spalarea si dezinfectarea pielii se face dupa ras. Apoi, zona de tatuat va fi data  cu deodorant roll-on pentru a putea fi lipit modelul;

3. Se aplica desenul si se tine strans aproximativ un minut;

4. Se dezlipeste hartia. Sablonul va aparea ca o cerneala in nuante de albastru si violet. Daca nu esti multumit de felul in care arata, modelul poate fi indepartat cu alcool. Pentru un nou model, se repeta pasii 2 si 3;

5. Se mai face o retusare cu creionul special (unii folosesc pix, pasta) sa se vada toate liniile bine, iar apoi poate incepe procesul de tatuare a modelului pe piele.

Sfaturi si avertizari;

Un tatuaj permanent este dureros si va ramane pe piele pentru totdeauna. Nu face un astfel de tatuaj decat in momentul in care esti absolut convins ca il doresti! Daca vei vrea sa il scoti, la un moment dat, iti va ramane semn in locul respectiv. Singura solutie ar fi sa tatuezi un alt model peste vechea imagine. In schimb, tatuajul de tip Henna nu doare si este temporar.

Nu iti face un tatuaj decat intr-un salon avizat. Daca te lasi pe mana oricui, te-ai putea trezi cu boli grave, precum hepatita. Un artist care respecta normele de igiena va purta intotdeauna manusi de latex cand lucreaza la un tatuaj, iar ustensilele vor fi  sterilizate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tatuajele cu cerneala alba sun in tendinta. Totusi, nu e de jucat cu asa ceva! Aceasta forma...
Te gandesti sa iti faci un prim tatuaj, dar nu esti sigur/a ca e decizia cea buna?...
Un tatuaj nou necesita atentie si ingrijire speciala. De asemenea, exista anumite actiuni pe care nu trebuie...