4 metode prin care poti afla varsta unei pisici

4 metode prin care poti afla varsta unei pisici

Daca ati gasit, ati adoptat sau ati primit cadou o pisica este indicat sa-i aflati varsta, pentru a o putea hrani si ingriji in mod corespunzator. Iata 4 metode prin care puteti afla varsta unei pisici:   

1. Examinarea trasaturilor fizice:

Daca pisoiul prezinta un rest de cordon ombilical, inseamna ca e nou-nascut.

Examinati ochii pisicii, care trec prin diferite etape de dezvoltare, de cand se deschid si pana isi schimba culoarea. Astfel aspectul ochilor va poate ajuta sa determinati varsta unei pisici. In general pisoii deschid ochii la 7-14 zile dupa nastere, moment in care acestia au culoarea albastru-deschis. Odata cu inaintarea in varsta ochii devin din ce in ce mai inchisi la culoare.

Verificati urechile pisicii care asemenea ochilor, se schimba in functie de stadiile de dezvoltare. Puteti afla varsta unei pisici in functie de urechi. Daca acestea sunt lipite de cap, pisoiul are mai putin de o saptamana, iar daca varfurile urechilor incep sa fie vizibile, atunci acesta are aproximativ 3 saptamani.

Examinati dintii de lapte ai pisoiului.  Daca acesta nu are dinti, inseamna ca e nou-nascut, iar daca prezinta dinti mici si moi, atunci inseamna ca are una dintre urmatoarele varste:

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O pisica nervoasa este, de obicei, o pisica inspaimantata. Felina dezvolta comportamentul agresiv tocmai pentru a se...
Animalele de companie nu pot transmite, din pacate, cu voce tare, daca ceva e in neregula. Din...
Parul de pisica e nociv pentru organismul uman. Cu o buna ingrijire a animalului, insa, inghiti mai...