Comportament pisica

Lista articolelor despre comportament pisica pe AflaCum.ro

Articole despre comportament pisica

Citeste cele mai noi articole despre comportament pisica publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre comportament pisica, pe AflaCum.ro!

Ai o pisica foarte energica, chiar hiperactiva? Daca da, trebuie sa stii sa o calmezi. Altfel, s-ar putea sa iti strice noptile. Nu e nimic iesit din comun, avand in vedere ca vorbim despre o mica felina, vanator prin natura sa! Daca pisicuta e si foarte tanara, cu atat mai mult va fi hiperactiva!

Cum sa calmezi o pisica hiperactiva:

Odihna si stimulare in timpul zilei. Este normal ca pisica sa doarma mult pe timp de zi, mai ales daca e foarte tanara. Cand e treaza, se umple de energie! Las-o, asadar, sa traga un pui de somn, dar nu uita sa ii pui la dispozitie locuri de joaca(stalpi, locuri unde sa e catare si jucarii diverse). O pisica plictisita pe timp de zi va deveni hiperactiva noaptea! De asemenea, ar trebui sa pastrezi ascunse jucariile, daca nu te poti implica in joaca! Daca lasati o jucarie pe podea toata ziua, pisica isi va pierde interesul. Nu lasa la vedere nici jucariile pe baza de sfoara, deoarece acestea pot fi periculoase pentru integritatea mici feline. Jocurile puzzle sunt o modalitate excelenta de a distra pisica. Acestea o provoaca sa deschida un recipient pentru a ajunge la un rasfat.

O pisica nervoasa este, de obicei, o pisica inspaimantata. Felina dezvolta comportamentul agresiv tocmai pentru a se apara.

Daca iti pui pisica in situatii care ii pot starni teama, ea va deveni nervoasa. Incearca sa nu ii creezi temeri. Iata cum poti face asta:

I. Recunoaste  comportamentul unei pisici nervoase.

Daca ati gasit, ati adoptat sau ati primit cadou o pisica este indicat sa-i aflati varsta, pentru a o putea hrani si ingriji in mod corespunzator. Iata 4 metode prin care puteti afla varsta unei pisici:   

1. Examinarea trasaturilor fizice:

Daca pisoiul prezinta un rest de cordon ombilical, inseamna ca e nou-nascut.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.