Cum poate fi dresat un caine din rasa Beagle sa nu schelalaie

Cum poate fi dresat un caine din rasa Beagle sa nu schelalaie

Cainii din rasa Beagle tind sa emita sunete inalte atunci cand experimenteaza emotii puternice sau cand duc dorul stapanului.

Iata cum puteti dresa un caine din aceasta rasa sa nu schelalaie:

Fiti pe faza cand incepe sa schelalaie. Rostiti cuvantul NU cu un ton ferm, privind cainele direct in ochi. Contactul vizual direct ii va arata ca il dominati si ca ii sunteti superiori, iar cainele va asculta comanda.

Puteti alege alta comanda, precum „TACI!”, insa aveti grija sa folositi un ton ferm si sa repetati cuvantul de la multe ori. Cand cainele se opreste din schelalait, recompensati-l cu o gustare si laudati-l.

Suprindeti cainele cu un zgomot puternic. Sunetul unei alarme sau o simpla bataie din palme va speria cainele si acesta se va opri din schelalait. Continuati sa folositi sunetul respectiv pana cand cainele se opreste de tot. Daca acesta se incapataneaza sa continue, folositi sunete din ce in ce mai puternice pentru a-l speria. Exista, insa, riscul ca patrupedul sa se obisnuiasca sa schelalaie numai in absenta voastra, daca folositi aceasta metoda.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Invatarea unui caine sa dea laba inseamna mai mult decat dresarea acestuia sa raspunda la o comanda. ...
Cainii de talie mare sunt mai greu de dresat decat cei de talie mijlocie si mica, deoarece...
Un caine care stie sa inchida usa poate fi foarte folositor, mai ales daca sunteti comozi sau...