Cum poate fi dresat un caine din rasa Beagle sa nu schelalaie

Cum poate fi dresat un caine din rasa Beagle sa nu schelalaie

Cainii din rasa Beagle tind sa emita sunete inalte atunci cand experimenteaza emotii puternice sau cand duc dorul stapanului.

Iata cum puteti dresa un caine din aceasta rasa sa nu schelalaie:

Fiti pe faza cand incepe sa schelalaie. Rostiti cuvantul NU cu un ton ferm, privind cainele direct in ochi. Contactul vizual direct ii va arata ca il dominati si ca ii sunteti superiori, iar cainele va asculta comanda.

Puteti alege alta comanda, precum „TACI!”, insa aveti grija sa folositi un ton ferm si sa repetati cuvantul de la multe ori. Cand cainele se opreste din schelalait, recompensati-l cu o gustare si laudati-l.

Suprindeti cainele cu un zgomot puternic. Sunetul unei alarme sau o simpla bataie din palme va speria cainele si acesta se va opri din schelalait. Continuati sa folositi sunetul respectiv pana cand cainele se opreste de tot. Daca acesta se incapataneaza sa continue, folositi sunete din ce in ce mai puternice pentru a-l speria. Exista, insa, riscul ca patrupedul sa se obisnuiasca sa schelalaie numai in absenta voastra, daca folositi aceasta metoda.

Evitati orice motiv care va determina cainele sa schelalaie. Scapati de insectele din casa, care il pot determina sa faca acest lucru sau luati-i un alt caine care sa-i tina companie, pentru a nu se simti singur.

Daca cauzele sunetelor emise de caine nu depind de voi, notati-le pe hartie si incercati sa le anticipati, in viitor, pentru a va putea distrage cainele, prin joaca sau mangaiat, facandu-l sa uite de schelalait.

Fiti insistenti in dresaj, pentru ca Beagle-ul sa se obisnuiasca sa nu schelalaie si in lipsa voastra.

Implicati-va si membri familiei in aceasta activitate, pentru ca patrupedul sa nu schelalaie nici in prezenta lor.  

Castrati-va Beagle-ul. Un caine necastrat este mai predispus la schelalait, decat unul castrat sau de sex feminin. Duceti cainele la veterinar inainte sa dezvolte acest obicei.

Folositi o zgarda anti-latrat. Acest tip de zgarda este prevazuta cu aparat electronic, care aplica cainelui mici pedepse, atunci cand acesta incepe sa latre, sub forma unor socuri sau sunete ultrasonice, care deranjeaza auzul cainelui. O zgarda anti-latrat opreste si schelalaitul cainelui, enervandu-l, fara sa-l raneasca in vreun fel. Puteti cumpara o astfel de zgarda de la magazinele de animale sau online.

Luati in calcul posibilitatea achizitionarii unei alte rase de caini. Unii Beagle nu shelalaie deloc, altii, insa, nu pot fi dezobisnuiti de acest obicei. Asadar o alta rasa de caine poate fi mai putin zgomotoasa si puteti lua in calcul achizitionarea unui alt tip de caine.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand vine vorba de dresajul cainilor, adesea, cele mai simple actiuni produc cele mai bune rezultate. In...
Invatarea unui caine sa dea laba inseamna mai mult decat dresarea acestuia sa raspunda la o comanda. ...
Cainii de talie mare sunt mai greu de dresat decat cei de talie mijlocie si mica, deoarece...