Cum sa imperechezi guppy?

Cum sa imperechezi guppy?

Guppy au culori frumoase, fete dragute si sunt usor de intretinut.

Ce ai putea sa vrei mai mult de la un peste? Daca speri sa iti mentii acvariul plin de aceste mici frumuseti, va fi necesar sa inveti cum sa iti imperechezi pestii si cum sa ai griija de puii lor.

A. Imperecherea pestilor guppy

1

Alege pestii pe care vrei sa-i imperechezi. Tine minte numarul pestilor pe care doresti sa-i imperechezi, coloritul fiecarui peste si forma cozii. Daca alegi doi pesti cu acelasi colorit si puii vor iesi la fel. Si pentru forma aripioarelor se aplica acelasi principiu.

2

Numarul pestilor: in general vei dori sa selectezi un mascul si doua sau trei femele guppy pentru imperechere. Cand exista un raport de unu la unu, masculul devine deseori agresiv, urmarind femela prin acvariu. Cu un raport de 3 la 1, atentia masculului e impartita intre 3 femele, facand imperecherea un proces mai putin stresant pentru acestea din urma.

3

Coloritul: exista cateva tipare de baza in coloritul guppy. Acestea includ urmatoarele: salbatic (gri sau vernil), albinos (culori deschise sau alb cu ochi rosii), galbeni (culori deschise cu pigmenti inchisi) si

Pagina 1/8
Etichete: pesti, guppy, acvariu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Guppy – cine nu-i iubeste? Guppy sunt unii din cei mai colorati pesti tropicali de apa dulce...
Ciclul de hidrogen este procesul care descompune resturile toxice de nitrogen din acvariu in compusi mai putin...
Daca doriti sa curatati un acvariu, trebuie mai intai sa il goliti. Iata cateva sfaturi in acest...