Cum se curata un acvariu mic

Cum se curata un acvariu mic

Curatarea unui acvariu presupune un minim de efort si nu dureaza mult timp, fiind un lucru absolut necesar pentru sanatatea pestilor, ce trebuie facut o data la cateva saptamani.

Iata cum se curata un acvariu mic:

Scoateti pestii din acvariu cu ajutorul unor plase speciale. Acest lucru trebuie facut usor si cu calm. E indicat sa folositi doua plase, cu una impingand usor pestii in cea cu care ii veti scoate. Puneti pestii in aceeasi apa in care au stat. Aveti grija sa nu-i puneti in apa de la robinet.

Goliti apa din acvariu, avand grija sa nu imprastiati pietris in sorbul chiuvetei.

Inlaturati plantele, pietrele si decoratiile din acvariu, puneti-le intr-un lighean si clatiti-le cu apa. Nu folositi sapun sau detergent, deoarece pot fi toxice pentru pesti.

Scoateti pietrisul si puneti-l intr-o strecuratoare deasa, pentru a-l clati cu apa si a-l lasa la scurs. Indepartati toate resturile de mancare si mizerie din pietris.

Curatati algele de pe peretii interiori ai acvariului, cu ajutorul unei periute de dinti pe care nu o mai folositi.

Goliti filtrul, daca aveti asa ceva. Pestii pot supravietui si fara acesta, insa va trebui sa curatati acvariul mai des.

Puneti la loc elementele decorative, pietrisul si filtrul, insa nu umpleti inca acvariul cu apa si nu introduceti pestii.

Masurati temperatura apei scoase din acvariu si umpleti-l cu apa curata, cu aceeasi temperatura. Pestii tropicali necesita o temperatura cuprinsa intre 24–27 °C. Turnati balsam de apa in acvariu, in functie de indicatiile de pe ambalaj, pentru a nu omori pestii si amestecati bine balsamul in apa din acvariu.

Introduceti pestii la loc in acvariu si lasati-i sa se reacomodeze cu mediul, avand grija ca apa sa nu fie nici prea calda, nici prea rece.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca doriti sa curatati un acvariu, trebuie mai intai sa il goliti. Iata cateva sfaturi in acest...
Pestele este al treilea cel mai popular animal de companie, dupa caine si pisica. Daca ai un...
Ciclul de hidrogen este procesul care descompune resturile toxice de nitrogen din acvariu in compusi mai putin...