Sfaturi despre intretinerea pestilor de acvariu

Sfaturi despre intretinerea pestilor de acvariu

Daca doriti sa va luati un animal de companie si optati pentru un acvariu cu pesti, iata ce trebuie sa stiti despre intretinerea acestora:

Acordati o importanta majora marimii acvariului, deoarece pestii au nevoie de suficient spatiu pentru a se desfasura in voie si pentru a-si face toaleta. Asadar este indicat sa va informati cu privire la acest aspect de pe site-urile de specialitate.

Alegeti-va speciile de pesti. Puteti opta pentru carasi, pesti Guppy, Platy, Covn, Molly, zebre sau Xipho. Depinde numai de preferintele personale ce fel de pesti doriti sa aveti in acvariu.

Fiti atenti la incompatibilitatile dintre speciile de pesti de acvariu. De exemplu carasii nu pot sta in acelasi acvariu cu pestii tropicali, deoarece necesita ingrijiri diferite.

Cumparati un filtru si un incalzitor pentru acvariu, deoarece apa pentru pesti trebuie sa aiba o anumita temperatura, in functie de specie. De exemplu pestii tropicali trebuie tinuti in apa de 25,5 grade Celsius.

Cumparati mai multi pesti din aceeasi specie, deoarece anumiti pesti necesita grupuri de 5 pentru a nu fi stresati si pentru a ramane in viata.

Nu hraniti pestii prea des. Acestia trebuie sa primeasca o cantitate de mancare pe care o pot consuma intr-un minut si este indicat sa inlaturati excesul din acvariu. De asemenea este bine ca o data pe saptamana sa sariti peste o masa, pentru ca pestii sa isi poata curata organismul de impuritati.

Nu le dati pestilor de acvariu medicamente, decat in cazuri extreme.

Curatati acvariul si schimbati apa saptamanal.

Nu schimbati cartusul filtrului niciodata, deoarece acolo traiesc bacteriile benefice.

Folositi solutii de tratare a apei, pentru a indeparta clorul si metalele grele din apa din acvariu, ce pot dauna pestilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In materie de animale de companie, pestii sunt cei mai usor de intretinut. Acest lucru nu inseamna...
Calitatea apei din acvariu este, probabil, cel mai important factor in ceea ce priveste sanatatea pestilor dumneavoastra....
Koi sunt o specie de pesti, cunoscuti si sub denumirea de crapi japonezi, ce sunt crescuti de...