Cum sa-ti dresezi perusul sa vorbeasca

Cum sa-ti dresezi perusul sa vorbeasca

Perusii sunt animale de companie placute, deoarece nu sunt greu de ingrijit, fiind, totodata, pasari foarte inteligente. Iata cum va puteti dresa perusul sa vorbeasca:

Petreceti mult timp in compania perusului, vorbind cu acesta si facandu-l sa simta in largul sau, tratandu-l ca pe un membru al familiei.

Alegeti momentul potrivit pentru a dresa perusul, atunci cand acesta este calm si isi poate indrepta toata atentia asupra actiunilor stapanului, deoarece daca pasarea este obosita si distrata nu va fi usor de dresat.

Repetati un anumit cuvant, de mai multe ori, rostindu-l clar si raspicat. Este foarte important sa va invatati perusul cate un cuvant, pe rand. S-ar putea ca acesta sa nu repete cuvantul pe loc, insa continuati sa il repetati, pana o va face.

Oferiti-i perusului o recompensa atunci cand repeta cuvantul predat, pentru a-l incuraja sa repete comportamentul si pentru a va apropia si mai mult de pasare. Gustarile ideale in acest sens sunt semintele de mei, telina si morcovii.

Vorbiti cu perusul doar cateva minute, per sesiune de dresaj. Este indicat sa nu depasiti 30 de minute pe zi, deoarece pasarea se va plictisi si nu va dori sa invete cuvinte noi.

Nu permiteti ca perusul sa fie distrat in timpul lectiilor de vorbire. Acoperiti 3 parti din colivie cu o carpa, stati in fata partii descoperite si vorbiti direct cu pasarea, pentru ca aceasta sa stie ca va adresati ei.

Repetati acelasi cuvant, fara a trece la un altul, pana cand perusul il repeta corect, de cel putin 3 ori.

Aveti rabdare. Nu incercati sa va fortati perusul sa vorbeasca. Daca aceasta nu reuseste sa repete cuvinte, experienta in sine este un lucru placut pentru a petrece timp cu pasarea de companie.  

Daca perusul invata rapid cuvinte simple, treceti, in timp, la cuvinte complicate sau chiar la fraze, repetandu-le de multe ori, pana cand pasarea le invata si le repeta corect.

Dresati-va perusul sa numeasca obiecte sau culori ale obiectelor. Aratati-i anumite obiecte si repetati, pe rand, de mai multe ori, denumirea sau culoarea acestora, pana cand pasarea le invata si le recunoaste.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Perusii sunt animale de companie pline de viata, datorita penajului colorat si a ciripitului vioi. Cea mai...
Fructele coapte din pomi sunt cea mai mare tentatie pentru pasari. Mai ales, ciresele carnoase si dulci!...
Pasarile pe post de animale de companie pot schimba total viata stapanilor. Asadar, inainte de a va...