Cum sa hranesti animalele. Lucerna, furajul ideal

Cum sa hranesti animalele. Lucerna, furajul ideal

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat mai mult pentru fermieri, care cresc animale mai multe. Lucerna este foarte sanatoasa, avand o valoare nutritiva crescuta , dar si alte beneficii pentru sanatatatea animalelor.

Cum sa hranesti animalele. Avantajele hranirii cu lucerna:

- contine nutrienti cu valori mult peste medie. Lucerna este furajul foarte bogat in nutrienti esentiali. Contine proteine de inalta calitate, contribuind la sursa de aminoacizi necesari pentru crestere si dezvoltare. Printre aminoacizii esentiali din lucerna se afla lizina si metionina, foarte importante pentru construirea si repararea tesuturilor. De asemenea, in lucerna regasim vitamine precum A, D si E. Acestea sunt esentiale pentru functionarea optima a sistemului imunitar animal, contribuind la protejarea impotriva bolilor si infectiilor. Aceleasi vitamine mentin sanatatea pielii, a ochilor si a blanii. Insa, cel mai important ingredient din lucerna este calciul. Acesta favorizeaza intarirea oaselor, dintilot si sistemului muscular la animale. Aceste elemente sunt esentiuale mai ales in cazul animalelor de tractiune, cele care muncesc sistematic.

- ajuta sistemul digestiv. Fibrele dietetice din lucerna sunt esentiale pentru sanatatea sistemului digestiv la animale. Acestea previn constipatia si alte probleme digestive. Mai mult, lucerna contine enzime naturale care au rolul de a descompune nutrienti din restul dietei animalelor. Asta inseamna automat o absorbtie mai buna a hranei.

- ajuta la cresterea productiei de carne/lapte. In cazul vacilor de lapte, lucerna este un furaj formidabil. Proteinele de calitate superioara furnizate de lucerna sunt esentiale pentru dezvoltarea tesutului muscular si pentru sinteza laptelui. De asemenea, vitaminele din lucerna(A,D,E) intaresc sistemul imunitar al animalelor. In ceea ce priveste, animalele de carne, lucerna e benefica, deoarece creste calitatea si cantitatea carnii. Proteinele din lucerna ajuta la dezvoltarea masei musculare si la cresterea animalului intr-un mod armonios. Carnea va fi, astfel, mai gustoasa si mai bogata in nutrienti esentiali. La fel de important, lucerna poate fi suficienta pentru animalele de carne, astfel incat sa nu fie necesare suplimentele nutritive sintetice. Concluzie: animale mai sanatoase si costuri mai mici pentru crescator!

Citeste si: Cum sa hranesti iepurele cu verdeata

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Planeta adaposteste peste 8 milioane de specii de animale. Unele dintre ele sunt neprietenoase si chiar infricosatoare(...
Roman Uchytel este artistul vizual datorita caruia multe creaturi disparute au fost readuse la viata. In cadrul...
Daca intalnesti un animal ranit, prima regula ar fi sa contactezi un centru de salvare. Pana cand...