Cum se inmultesc canarii

Cum se inmultesc canarii

Canarii sunt pasari ideale de companie, deoarece sunt usor de ingrijit si pot trai linistiti fara companie, singurul neajuns fiind acela ca nu se inmultesc usor.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Cumparati obiectele necesare, cum ar fi o colivie suficient de incapatoare, un cuib, in care femela sa depuna ouale si diverse materiale, din care femela sa construiasca cuibul.

Tineti masculul si femela canar separat inainte de imperechere, deoarece masculii sunt violenti si pot ucide femelele care nu sunt pregatite de imperechere.

Urmariti semnele care indica pregatirea canarilor de imperechere. Acest lucru are loc de obicei primavara, cand temperatura ajunge la aproximativ 21 de grade Celsius si cand ziua are 14 ore. Aceste conditii pot fi asigurate in interior, pentru a incuraja imperecherea. Femelele si masculii canari se comporta diferit atunci cand sunt gata de imperechere.

Puneti o femela si un mascul canar in apropiere, insa in colivii diferite, pentru ca sa se obisnuiasca unul cu celalalt, iar comportamentul lor va va arata cand sunt pregatiti de imperechere.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Speram ca nu vei intalni niciodata un leu infometat, un rinocer nervos sau un crocodil in timp...
Cainele este cel mai bun prieten al omului. Stim, probabil, cei mai multi dintre noi, asta. Putini...
Animalele de companie nu pot transmite, din pacate, cu voce tare, daca ceva e in neregula. Din...