Cum se inmultesc canarii

Cum se inmultesc canarii

Canarii sunt pasari ideale de companie, deoarece sunt usor de ingrijit si pot trai linistiti fara companie, singurul neajuns fiind acela ca nu se inmultesc usor.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Cumparati obiectele necesare, cum ar fi o colivie suficient de incapatoare, un cuib, in care femela sa depuna ouale si diverse materiale, din care femela sa construiasca cuibul.

Tineti masculul si femela canar separat inainte de imperechere, deoarece masculii sunt violenti si pot ucide femelele care nu sunt pregatite de imperechere.

Urmariti semnele care indica pregatirea canarilor de imperechere. Acest lucru are loc de obicei primavara, cand temperatura ajunge la aproximativ 21 de grade Celsius si cand ziua are 14 ore. Aceste conditii pot fi asigurate in interior, pentru a incuraja imperecherea. Femelele si masculii canari se comporta diferit atunci cand sunt gata de imperechere.

Puneti o femela si un mascul canar in apropiere, insa in colivii diferite, pentru ca sa se obisnuiasca unul cu celalalt, iar comportamentul lor va va arata cand sunt pregatiti de imperechere.

Puneti un cuib in colivia femelei canar. Daca aceasta incepe sa adauge materiale, pentru a-l mari, inseamna ca este gata de imperechere.

Hraniti canarii cu mancare potrivita, cum ar fi seminte cu vitamine, mancare moale si suplimente de calciu, cu cateva saptamani inainte de imperechere si pana dupa ce termina de hranit puii.

O data ce canarii dau semne ca sunt pregatiti pentru imperechere, puneti-i in aceeasi colivie. Va veti da seama ca sunt gata, atunci cand incep sa se „sarute” printre barele coliviilor.

Urmariti comportamentul de imperechere al canarilor. Masculul va incepe sa curteze femela. Cand aceasta va fi pregatita se va aseza, aratandu-si disponibilitatea, iar masculul o va monta, prin miscari scurte, succesive.

Cautati ouale in cuib. O femela canar poate depune intre 2 si 6 oua, cate unul pe zi, de obicei dimineata. Perioada de eclozare a puilor este de 14 zile.

Tineti puii de canar in aceeasi colivie cu masculul si femela, pana cand acestia se pot hrani singuri, aproximativ 3 saptamani. La inceput, mama sta cu puii si tatal ii aduce mancare, pentru a-i hrani, apoi, treptat, tatal va prelua sarcina hranirii puilor, asigurandu-se ca au suficienta mancare. Dupa ce puii incep sa manance singuri si au pene perfect dezvoltate pe aripi, inseamna ca pot zbura si ii puteti muta in alta colivie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat...
La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa...