Afla cum se face aluatul cu caimac

Afla cum se face aluatul cu caimac

Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert.

Ingrediente:

o ceasca caimac,
o ceasca faina,
unt proaspat cat o nuca,
sare.

Mod de preparare:

1

Se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt proaspat cat o nuca si un praf de sare.

2

Se acopera, se lasa 10 minute sa se odihneasca si se intrebuinteaza la placinte cu visine, cu prune, cu carne etc.

Ponturi:

- Aluatul este mai fraged daca este facut din ajun si pastrat la rece pana a doua zi.

- De asemenea nu trebuie framantat prea mult, deoarece devine elastic si nu creste la copt.

Etichete: aluat, caimac, aluat caimac

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru reteta de mere in aluat se poate folosi aluatul cu caimac. Ingrediente: Aluat: o ceasca caimac, ...
Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata...
Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu...