Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert.
Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert.
Ingrediente:
o ceasca caimac,
o ceasca faina,
unt proaspat cat o nuca,
sare.
Mod de preparare:
Se face un aluat dintr-o ceasca de caimac (smantana de pe lapte fiert), o ceasca de faina, unt proaspat cat o nuca si un praf de sare.
Se acopera, se lasa 10 minute sa se odihneasca si se intrebuinteaza la placinte cu visine, cu prune, cu carne etc.
Ponturi:
- Aluatul este mai fraged daca este facut din ajun si pastrat la rece pana a doua zi.
- De asemenea nu trebuie framantat prea mult, deoarece devine elastic si nu creste la copt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.