Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara budinca de sparanghel.
Daca sparanghelul este mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, da-i o sansa acestei legume verzi si prepara budinca de sparanghel.
Vei iubi aceasta reteta daca inveti sa o prepari ca la carte.
Ingrediente:
- un kg sparanghel,
- 2 linguri de unt,
- 2 linguri de faina,
- 2 cesti de lapte,
- 50 grame unt proaspat,
- 4 oua.
Mod de preparare:
Se curata sparanghelul si se fierbe.
Se scurge de apa si dupa ce s-a mai racorit se taie varfurile care se pastreaza sesparat la cald, iar restul se taie marunt, tragand cu cutitul peste fiecare fir, asa ca sa se inlature cat mai mult din partea fibroasa.
Separat se face un sos bine legat din unt si faina, caare se stinge cu lapte.
Se freaca untul spuma, se amesteca cu sosul de faina, se adauga ouale puse pe rand, sparanghelul tocat si doua felii de sunca tocata (facultativ). Se unge bine cu unt o forma de budinca, se toarna compozitia, se acopera si se fierbe intr-alt vas cu apa, la cuptor, o ora.
Cand este gata, se rastoarna si imprejur se pun varfurile de sparanghel pastrate la cald, alternand cu felii de oua rascoapte.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.