Afla cum se face painea de casa cu cartofi

Afla cum se face painea de casa cu cartofi

O reteta de paine preparata in casa este si cea imbogatita cu cartofi.

Ingrediente:

- 1 kg faina,
- 400 g cartofi fierti,
- 50 g drojdie,
- 2 lingurite rase de sare,
- 3 lingurite zahar,
- 5 — 6 dl apa calda.

Mod de preparare:

1

Se fierb cartofii. Se curata de coaja inainte de a se raci de tot si se trec prin masina de carne sau prin presa de cartofi.

2

Se cerne faina in copaie, se face loc la mijloc, se pun cartofii calduti, drojdia muiata cu putina apa, sarea, zaharul si apa calda.

3

Se amesteca totul impreuna si se framanta bine aluatul care trebuie sa fie de preferinta indesat.

4

Se presara cu faina si se lasa la cald sa creasca.

5

Se rastoarna aluatul pe masa de aluat presarata cu faina, se fac paini lungi sau rotunde si se asaza pe tava de asemenea presarata cu faina.

6

Se mai lasa sa creasca si se coc la cuptor, la foc potrivit, circa o ora.

Etichete: paine, cartofi, paine casa

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Painea coapta in casa are un miros placut si o valoare nutritiva mai ridicata daca se adauga...
Painea de casa este mult mai gustoasa si mai buna calitativ decat cea pregatita in comert cu...
Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de paine din Europa. Tocmai de aceea , de multe...