Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru aceasta reteta este indicat sa alegi napi mai mici pentru ca sunt mai dulci si au o textura mai buna.
Pentru aceasta reteta este indicat sa alegi napi mai mici pentru ca sunt mai dulci si au o textura mai buna.
Ingrediente:
- 400 grame napi,
- 400 g cartofi,
- 2 linguri unt,
- 3 linguri lapte,
- sare.
Mod de preparare:
Se curata napii si se taie in felii subtiri.
Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne.
Se trec prin sita impreuna cu aceeasi cantitate de cartofi fierti in apa.
Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert. Cand pasta e ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin.
Se mai bate apoi pe foc, ca sa se infierbante, fara insa sa se rumeneasca pe fund sau sa fiarba. Se potriveste gustul sarat.
Mod de servire:
Se serveste imediat ca si garnitura la friptura.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.