Reteta: Piure de cartofi

Reteta: Piure de cartofi

Piureul de cartofi este o garnitura ideala pentru orice friptura, tot secretul este sa stii cum sa il prepari ca sa iasa cremos.

Ingrediente:

- 500 g cartofi,
- 2 linguri unt,
- 3 linguri lapte,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se curata cartofii, se taie in sferturi si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa-i acopere si putina sare.

2

Se fierb repede, se scurg de apa si se amesteca cu telul sau cu mixerul.

3

Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert.

4

Cand au devenit albi si spumosi ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin.

Mod de servire:

Piureul se potriveste de sare si se serveste imediat ca si garnitura la o friptura.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru un piure de legume consistent, o combinatie favorabila este conopida cu cartofi. Acest piure constituie o...
Asemeni napilor si din telina se prepara piure in combinatie cu cartofi. Ingrediente: - 6 teline, -...
Pentru aceasta reteta este indicat sa alegi napi mai mici pentru ca sunt mai dulci si au...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare