Afla cum se face piureul de spanac

Afla cum se face piureul de spanac

Piureul de spanac se poate fierbe singur si mixa cu lapte si unt, sau se poate fierbe in zeama de carne pentru a fi mai gustos.

Ingrediente:

- 1,500 kg spanac,
- o ceapa (dupa gust),
- o lingura unt,
- 1/2 lingura de faina,
- o ceasca zeama de carne sau lapte,
-  sare.

Mod de preparare:

1

Se alege, se spala si se fierbe spanacul.

2

Se scurge, se toaca fin pe un fund de lemn, sau se da prin masina.

3

Se taie marunt o ceapa si se prajeste usor cu o lingura de unt.

4

Se pune spanacul si se presara faina. Cand aceasta este bine amestecata, se toarna o ceasca din apa in care a fiert spanacul (sau o ceasca de lapte ori de zeama de carne).

5

Se tine pe aragaz amestecand mereu, pana ce spanacul a fiert si este destul de legat.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un aperitiv care sa iti dea familia pe spate la masa de Craciun? Daca da, atunci...
Kangkong, denumit si spanac chinezesc sau spanac de apa, este o planta semiacvatica, comestibila, folosita mai ales...
Iti place somonul? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala pe baza de somon. Ingrediente precum...