Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Saratelele sunt o reteta aperitiv, usor de preparat.
Saratelele sunt o reteta aperitiv, usor de preparat.
Acestea pot fi aromatizate cu branza si cascaval ras, cu chimen, mac sau susan.
Ingrediente:
150 grame unt proaspat,
150 grame faina,
150 grame cartofi fierti,
un praf de sare,
un ou pentru uns deasupra
o lingurita de mac sau de susan.
Mod de preparare:
Se face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti trecuti prin masina de carne si sare.
Se framanta un aluat potrivit de tare, se intinde o foaie groasa de 1/2 se unge cu ou, se taie fasii de 1/2 cm latime si 12 cm lungime, se presara deasupra, dupa gust, chimen, mac sau susan.
Se asaza unele langa altele pe tava presarata cu faina si se coc la foc potrivit.
Mod de servire:
Se servesc reci cu bere sau cu un pahar de vin alb.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.