Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc.
Pentru cei care au rabdare sa stea mai mult in bucatarie, pot incerca saratelele cu aluat frantuzesc.
Ingrediente pentru aluat frantuzesc:
500 grame faina,
un pahar apa,
o lingurita ulei,
o lingurita rasa de sare,
500 grame unt proaspat ;
un ou,
2 linguri parmezan sau orice branza rasa.
Mod de preparare:
Se prepara aluatul frantuzesc ca la carte. Aluatul intins si impaturit in mai multe randuri, se acopera si se lasa la rece de mai multe ori.
Se intinde intr-o foaie groasa de 3 – 4 mm. Se taie cu cutitul fasii late de 10 - 12 cm.
Se ung cu ou, se presara parmezan ras.
Aceste fasii se taie in latime in benzi de 2 cm. Se apuca fiecare de amandoua capetele, se rasucesc odata si se asaza pe tava umezita cu apa. Se coc la foc bun.
Mod de servire:
Saratelele din aluat frantuzesc sunt bune atat calde, cat si reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.