Pentru a evita excesul de zahar si de grasimi hidrogenate din untul de arahide din comert, il puteti prepara acasa, extrem de simplu si usor, dupa cum urmeaza:
Lucruri necesare:
• Arahide prajite nesarate
• Ulei de masline extravirgin
• Un mixer, un blender sau o rasnita de cafea
• Cani si linguri pentru masurarea cantitatilor
• O spatula
• Un borcan pentru depozitare
Mod de preparare reteta unt de arahide:
1. Puneti 2 cani de arahide prajite nesarate intr-un mixer, blender sau intr-o rasnita de cafea.
2. Macinati arahidele pana devin pudra.
3. Adaugati 2-3 lingurite de ulei extravirgin de masline.
4. Mixati compozitia pana cand devine fina, curatand marginile mixerului/ blenderului/ rasnitei, din cand in cand.
5. Puneti untul de arahide intr-un borcan, pentru a se pastra timp indelungat.
Puteti consuma untul de arahide pe paine, cu gem, banane, ciocolata, fructe, etc. sau il puteti incorpora in diferite sosuri, creme, prajituri sau smoothie-uri, dupa preferinte.