Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Painea de casa este mult mai gustoasa si mai buna calitativ decat cea pregatita in comert cu diversi conservanti.
Painea de casa este mult mai gustoasa si mai buna calitativ decat cea pregatita in comert cu diversi conservanti.
Daca vrei ca din cuptor sa simti ca iese un miros de paine proaspata, prepara paine de casa.
Ingrediente:
- 1 kg faina,
- 30 g drojdie,
- circa 1/2 litru apa,
- o lingurita zahar,
- o lingura ulei,
- 2 lingurite rase de sare.
Mod de preparare:
Se cerne faina in covata. Se inmoaie drojdia cu o lingurita de zahar si putina apa calda (nu fierbinte, deoarece plamadeala nu mai creste).
Intr-un vas de marime potrivita se pune un pumn din faina cernuta. Se face loc la mijloc, se toarna drojdia muiata, se amesteca adaugand inca putina apa pana se face o plamadeala potrivit de moale.
Se bate pana incepe sa se faca basici. Se presara putina faina deasupra, se acopera cu un. servet si se lasa sa creasca la caldura.
Cand a crescut, se pune in covata cu faina cernuta mai inainte, se adauga sarea, uleiul si se toarna cate putina apa calda, framantand bine, pana nu se mai lipeste de maini.
Aluatul de paine trebuie sa fie potrivit de tare, nu prea moale. Se presara faina, se acopera si se lasa in covata, la loc cald, sa creasca.
Cand aluatul de paine a crescut, se iau bucati din el, se pun pe masa de aluat presarata cu faina si li se da forma rotunda sau lunga, dupa dorinta.
Painea de casa se lasa sa creasca si se coaca la cuptor, la foc potrivit, aproape o ora.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.