Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si are o consistenta sfaramicioasa.
Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si are o consistenta sfaramicioasa.
Ingrediente:
250 grame faina,
125 grame unt proaspat,
o lingurita de zahar,
2 dl apa,
sare.
Mod de preparare:
Se cerne faina pe masa de aluat.
Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, inmuiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa (aceasta cantitate variaza putin dupa calitatea fainii).
Se framanta repede ca sa nu devina aluatul elastic.
Se aduna la un loc, se acopera cu un servet si se tine doua ore la rece. Poate fi lasat fara grija pana a doua zi.
Mod de folosire:
Acest aluat se intrebuinteaza la tarte sau ca foaie de baza pentru tort cu crema de vanilie etc. La acelasi aluat se pot adauga si trei galbenusuri.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.