Reteta: Chiftele de gris la cuptor

Reteta: Chiftele de gris la cuptor

Din gris se pot prepara si chiftele de gris care merg servite simple, ca aperitiv.

Ingrediente:

- 1/2 ceasca de gris,
- 3 cesti cu lapte,
- o lingurita de zahar,
- sare,
- un galbenus,
- o ceasca de smantana,
- o lingura de unt,
- o Iingura de branza rasa, sare.

Mod de preparare:

1

Se pune laptele sa fiarba cu un praf de sare si zahar.

2

Cand clocoteste, se toarna grisul cu incetul, sa cada in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi.

3

Se da la o parte, se adauga un galbenus, se amesteca si se rastoarna compozitia pe un fund udat cu apa.

4

Se intinde cu cutitul un strat gros de un deget. Se lasa sa se raceasca.

5

Se taie romburi si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se toarna smantana in care s-a pus putina sare, deasupra se presara branza rasa si se dau la cuptor 20 de minute.

Mod de servire:

Se servesc in forma.

Etichete: chiftele, gris, reteta

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O alternativa la pasca cu branza sau la cea cu orez este pasca umpluta cu gris si...
Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si...
Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef...