Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Din gris se pot prepara si chiftele de gris care merg servite simple, ca aperitiv.
Din gris se pot prepara si chiftele de gris care merg servite simple, ca aperitiv.
Ingrediente:
- 1/2 ceasca de gris,
- 3 cesti cu lapte,
- o lingurita de zahar,
- sare,
- un galbenus,
- o ceasca de smantana,
- o lingura de unt,
- o Iingura de branza rasa, sare.
Mod de preparare:
Se pune laptele sa fiarba cu un praf de sare si zahar.
Cand clocoteste, se toarna grisul cu incetul, sa cada in ploaie, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi.
Se da la o parte, se adauga un galbenus, se amesteca si se rastoarna compozitia pe un fund udat cu apa.
Se intinde cu cutitul un strat gros de un deget. Se lasa sa se raceasca.
Se taie romburi si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se toarna smantana in care s-a pus putina sare, deasupra se presara branza rasa si se dau la cuptor 20 de minute.
Mod de servire:
Se servesc in forma.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.