Parjoale. Ingrediente:
- 500 grame de carne de vita/ de carne tocata;
- 500 grame de slanina de porc;
- 300 grame de ceapa;
- 2 catei de usturoi;
- 150 grame de miez de paine alba;
- 200 mililitri de lapte;
- 20 grame de amidon de cartofi;
- sare si piper negru macinat, dupa gust.
Parjoale. Mod de preparare:
- taie ceapa cat poti de marunt;
- prajeste ceapa intr-o tigaie cu ulei, pana se inmoaie;
- adauga usturoiul taiat marunt la ceapa si mai prajeste amestecul putin;
- lasa amestecul sa se raceasca pana la temperatura camerei;
- rupe cat mai marunt miezul de paine si pune-l la inmuiat in lapte;
- da carnea tocata impreuna cu ceapa si usturoiul prajite prin masina de tocat carnea;
- scurge painea de lapte si da-o si pe ea prin masina de tocat;
- amesteca bine cu mana compozitia obtinuta;
- asezoneaza compozitia cu sare si piper negru macinat ,
- incorporeaza in compozitie amidonul de cartofi/ un cartof dat prin razatoarea mica;
dupa gust.
- inmoaie palmele in apa rece si modeleaza parjoalele , dupa cum doresti;
- da parjoalele printr-o farfurie cu faina;
- prajeste parjoalele in tigaia bine incinsa cu ulei vegetal, pana cand se vor rumeni pe ambele parti;
- scoate parjoalele intr-o forma de copt si continua sa le gatesti in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de un sfert de ora.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Parjoale din piept de gaina