Cum sa faci parjoale

Cum sa faci parjoale

Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si ingredientele potrivite. Azi, iti prezentam o reteta de parjoale care au la baza un amestec de carne de vita si slanina de porc. Va iesi o minunatie culinara.

Parjoale. Ingrediente:

- 500 grame de carne de vita/ de carne tocata;

- 500 grame de slanina de porc;

- 300 grame de ceapa;

- 2 catei de usturoi;

- 150 grame de miez de paine alba;

- 200 mililitri de lapte;

- 20 grame de amidon de cartofi;

- sare si piper negru macinat, dupa gust.

Parjoale. Mod de preparare:

- taie ceapa cat poti de marunt;

- prajeste ceapa intr-o tigaie cu ulei, pana se inmoaie;

- adauga usturoiul taiat marunt la ceapa si mai prajeste amestecul putin;

- lasa amestecul sa se raceasca pana la temperatura camerei;

- rupe cat mai marunt miezul de paine si pune-l la inmuiat in lapte;

- da carnea tocata impreuna cu ceapa si usturoiul prajite prin masina de tocat carnea;

- scurge painea de lapte si da-o si pe ea prin masina de tocat;

- amesteca bine cu mana compozitia obtinuta;

- asezoneaza compozitia cu sare si piper negru macinat ,

- incorporeaza in compozitie amidonul de cartofi/ un cartof dat prin razatoarea mica;
dupa gust. 

- inmoaie palmele in apa rece si modeleaza parjoalele , dupa cum doresti;

- da parjoalele printr-o farfurie cu faina;

- prajeste parjoalele in tigaia bine incinsa cu ulei vegetal, pana cand se vor rumeni pe ambele parti;

- scoate parjoalele intr-o forma de copt si continua sa le gatesti in cuptorul preincalzit pana la 180 grade Celsius, timp de un sfert de ora.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Parjoale din piept de gaina

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Chiftele sau parjoale! Credeati ca aceste minunatii se fac doar in locurile pitoresti din Romania? Nu. Ele...
O reteta cu iz moldovenesc sunt parjoalele obtinute din carne tocata. Chiar daca reteta clasica de parjoale...
Renumite parjoale moldovenesti se prepara si cu varza, nu doar cu carne. Iata o varianta de parjoale...