Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta aperitiv buna de testat in sezonul rece sunt clatitele umplute cu varza.
O reteta aperitiv buna de testat in sezonul rece sunt clatitele umplute cu varza.
Ingrediente:
- 400 grame varza,
- 2 oua,
- o ceasca de faina,
- 1 1/2 ceasca de lapte,
- o lingura de unt,
- sare,
- smantana.
Mod de preparare:
Se face un aluat de clatite din doua oua.
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.
Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu.
Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora.
Se taie marunt o varza mica (de preferinta se rade pe razatoarea cu gauri mari).
Se da putina sare si se amesteca cu aluatul de clatite. Se fac clatite obisnuite, se rumenesc intr-o tigaie cu putin unt, pe ambele parti, tinandu-se la cald pana ce sunt toate gata.
Mod de servire:
Se servesc fierbinti, asezate unele peste altele, ca o budinca, cu smantana.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.