Reteta: Galuste cu sos alb la cuptor

 Reteta: Galuste cu sos alb la cuptor

Galustele de faina cu branza preparate la cuptor se asociaza cu sos alb.

Ingrediente:

- 150 grame faina,
- 60 grame unt sau untura,
- 250 apa,
- 4 oua,
- 2 linguri branza,
- sare,
- piper.

Pentru sos:

- o lingura de unt,
- 2 linguri de faina,
- 2 cesti cu lapte,
- 2 linguri de branza rasa,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare.

2

Cand dau in clocot se toarna faina, toata o data, si se amesteca bine pana se desprinde aluatul de pe cratita.

3

Se da la o parte, se mai amesteca putin si cand s-a mai racorit, se adauga pe rand ouale.

4

Compozitia nu trebuie sa fie prea moale.

5

Se pune putin piper si branza rasa.

6

Se pregateste o cratita cu apa clocotita si sare, se ia cu lingurita din compozitie si se da drumul galustelor in apa.

7

Se fierb la foc mic cam 20 de minute, sa nu se sfarame.

8

Intre timp se pregateste sosul. Se prajeste o lingura buna de faina intr-o lingura de unt, se stinge cu lapte si se face un sos potrivit de legat.

9

Se pune sare si, dupa ce s-a mai racorit, doua linguri de branza rasa.

10

Se asaza galustele intr-o forma cu putin unt, se toarna sosul deasupra, se presara branza si se da la cuptor la foc potrivit o jumatate de ora.

Etichete: galuste faina, branza, sos

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O mancare cu sos foarte gustoasa care se poate asezona cu carne sau legume sunt galustele de...
Vinetele cu branza la cuptor pot fi servite la dejun sau la cina, ca aperitiv. Ingrediente: -...
Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa...