Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Pentru coltunasi se face un aluat de taitei care se imparte in mai multe patrate si se umple cu branza.
Pentru coltunasi se face un aluat de taitei care se imparte in mai multe patrate si se umple cu branza.
Ingrediente:
- 200 grame branza de vaca,
- un ou,
- o lingurita de faina,
- putin zahar,
- sare,
- 2 linguri de unt.
Pentru aluat de taitei:
- 300 grasme faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.
Mod de preparare:
Se cerne faina pe masa de aluat.
Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare.
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.
Se intinde o foaie si se taie patrate de 5 - 6 cm.
Se freaca separat branza de vaca cu un ou, putin zahar (dupa dorinta), faina si sare.
Se poate adauga si o lingura de branza de oi, daca nu este iute.
In fiecare patrat de aluat se pune cu lingurita putina branza, se intoarce in doua, astfel incat sa formeze triunghiuri, strangandu-se bine marginile intre degete, pentru a se lipi bine aluatul.
Cu un sfert de ora inainte de masa se fierb la foc potolit, intr-o cratita mare cu apa clocotita si sare.
Se scurg bine de apa si se oparesc cu unt.
Mod de servire:
Coltunasii cu branza s pun pe un platou si se servesc fierbinti.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.