Coltunasi fierti cu carne

Coltunasi fierti cu carne

Daca ti-au placut coltunasii cu branza, in mod sigur vei adora coltunasii cu carne.

Ingrediente:

- 250 g carne,
- o lingura untura,
- o ceapa,
- un ou,
- sare, piper.

Pentru aluat de taitei:

- 300 grame faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se cerne faina pe masa de aluat.

2

Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare.

3

Se  amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere.

4

Se intinde o foaie si inainte de a se zbici, se taie patrate de 5 - 6 cm.

5

Se trece prin masina carnea cruda sau rasol fiert si se prajeste in untura cu o ceapa coapta in cuptor si taiata marunt.

6

Se toarna cate putina apa ca sa nu se usuce carnea prea tare.

7

Se da la o parte, se amesteca cu un ou si dupa ce s-a racorit, se umplu patratele de aluat.

8

Se lipesc si se fierb la foc potolit, intr-o cratita mare cu apa clocotita si sare.

Mod de servire:

Se servesc cu sos de rosii sau cu smantana. Se pot pregati la fel, cu creier fiert si tocat marunt sau cu jumari ramase de la topirea unturii, trecute prin masina impreuna cu ceapa coapta in cuptor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Coltunasii la cuptor se pot prepara din carne de berbec. Ingrediente: - 250 g carne, - o...
Coltunasii cu carne se pot prepara fierti, la cuptor dar se pot gati si prajiti in aluat...
Pentru coltunasi se face un aluat de taitei care se imparte in mai multe patrate si se...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare