Rulade mici cu castraveti

Rulade mici cu castraveti

Atunci cand vrei sa iti impresionezi oaspetii cu un antreu delicios, poti incerca preparand ruladele mici cu castraveti pentru o masa festiva.

Acestea se pot servi in deschiderea meniului, alaturi de alte antreuri calde si reci.

Ingrediente:

- un kg carne vaca,
- 2 castraveti murati (mijlocii),
- 100 g slanina,
- o lingura de ungura,
- 2 cepe mijlocii,
- un pahar de vin alb,
- o ceasca zeama de carne,
- o frunza de dafin,
- 10 boabe de piper.

Mod de preparare:

1

Se alege carne macra de la pulpa si se taie in bucati potrivite ca pentru snitel.

2

Se bat bine cu ciocanul de lemn fara sa le rupem. Se sareaza.

3

Se taie atatea felii subtiri de slanina cate rulade vrem sa facem.

4

Se asaza cate o felie de slanina peste o bucata de carne si deasupra se pun felii de castravete murat in sare.

5

Se leaga ruladele si se asaza intr-o cratita cu untura si cu ceapa taiata felii subtiri.

6

Se lasa putin sa se prajeasca. Se toarna un pahar de vin alb si o ceasca de zeama de carne sau de apa, se adauga frunza de dafin, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba inabusit la cuptor timp de 2 ore.

7

Cand sunt gata, se scot atele, se asaza ruladele pe farfurie si se toarna deasupra sosul strecurat si scazut.

Se servesc cu garnitura de orez sau de macaroane.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru amatorii de peste conservat, ruladele mici cu sardele sunt o optiune savuroasa pentru pranz sau cina,...
Cei mai multi romani conserva castravetii in saramura sau in otet. Daca le-am spune, insa, ca pot...
Fertilizarea pe baza de solutii chimice nu e solutia cea mai buna pentru gradina ta! Daca vrei...