Cum sa faci chipsuri. Ai nevoie de:
- cartofi(preferabil sa fie rosii. Cei albi sunt mai buni pentru preparatele fierte);
- faina de grau;
- ulei rafinat de floarea soarelui;
- sare;
- feliator de legume.
Cum sa faci chipsuri. Ce trebuie sa faci:
- curata cartofii si spala-i;
- da la o parte varfurile cu un cutit;
- feliaza subtire cartofii cu ajutorul feliatorului de legume;
- pune feliile de cartofi intr-un bol;
- spala feliile de cartofi cu apa rece;
- scurge apa din vas;
- adauga faina si sarea peste cartofi si amesteca bine;
- toarna uleiul intr-o cratita si pune-l pe foc sa se infierbante;
- pune cartofii la prajit in ulei. Pentru o reteta de succes, trebuie ca uleiul sa aiba o temperatura de 180 grade;
- lasa cartofii la prajit pana capata culoare aramie, apoi scoate-i pe o farfurie.
Spor la treaba si pofta buna!