Cum sa faci chipsuri

Cum sa faci chipsuri

Iti plac chipsurile? Le consumi cu regularitate in timpul liber, mai ales cand te uiti cu familia la filmul preferat? Iti recomandam sa nu mai cumperi din comert aceste produse. Le poti face chiar la tine acasa. Reteta e simpla si nu necesita prea mult timp!

Cum sa faci chipsuri. Ai nevoie de:

- cartofi(preferabil sa fie rosii. Cei albi sunt mai buni pentru preparatele fierte);

- faina de grau;

- ulei rafinat de floarea soarelui;

- sare;

- feliator de legume.

Cum sa faci chipsuri. Ce trebuie sa faci:

- curata cartofii si spala-i;

- da la o parte varfurile cu un cutit;

- feliaza subtire cartofii cu ajutorul feliatorului de legume;

- pune feliile de cartofi intr-un bol;

- spala feliile de cartofi cu apa rece;

- scurge apa din vas;

- adauga faina si sarea peste cartofi si amesteca bine;

- toarna uleiul intr-o cratita si pune-l pe foc sa se infierbante;

- pune cartofii la prajit in ulei. Pentru o reteta de succes, trebuie ca uleiul sa aiba o temperatura de 180 grade;

- lasa cartofii la prajit pana capata culoare aramie, apoi scoate-i pe o farfurie.

Spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajiturile grase(fat cakes), cunoscute si sub numele de Vetkoek in Namibia si Africa de Sud, sunt niste...
Vrei o gustare rapida, dar ai chef de ceva iesit din comun? Iti sugeram o reteta columbiana....