Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Salsa este un sos delicios pentru chipsuri, tortilla sau legume.
Salsa este un sos delicios pentru chipsuri, tortilla sau legume.
Sosul conservat cumparat din magazine nu se poate compara cu cel facut de tine. In plus, versiunea de casa este o gustare foarte sanatoasa.
Exista mai multe retete, de la neteda pana la crocanta, de la dulceaga pana la picanta. Poti sa controlezi aceste variante mult mai usor facand propria ta salsa. Desi pare dificil de preparat, este de fapt foarte usor. Iata cum poti sa faci salsa de rosii:
Ingrediente si materiale:
- 3 rosii coapte;
- 1 ceapa;
- 1 ardei iute mare;
- 2 lamai;
- 1/4 ceasca coriandru;
- 1/2 catel de usturoi;
- 1 lingurita de sare;
- 1 lingurita de piper.
- Cutit bucatar;
- Bol (ceramica, sticla sau otel inoxidabil);
- Blender (optional);
Cum se prepara?
Combina ingredientele. Adauga ingredientele tocate in bol si amesteca usor. Apoi, rupe in bucati mici coriandru (cu mainile sau cu un cutit), si adauga-l la amestec.
Stoarce lamaile. Taie-le pe jumatate si stoarce sucul in castron. Pentru a obtine mai mult suc, pune timp de 10-15 secunde lamaile in cuptorul cu microunde inainte de a le taia.
Termina salsa. Amesteca sosul pentru pentru a te asigura ca toate ingredientele s-au combinat bine. Adaugati sare si piper, dupa gust. Daca vrei o salsa buna, amesteca in blender pentru a obtine consistenta dorita.
Raceste. Acopera salsa, si pune-o la racit in frigider timp de cel putin o ora inainte de servire. Acest lucru va permite aromelor sa se amestece.
Salsa este un aperitiv minunat pentru mai multe mese. Serveste-l cu chipsuri, tortilla sau legume taiate.
Este de preferat sa se consume in primele zile, dar ar trebui sa se pastreze proaspat in jur de o saptamana in frigider.
Poti dubla sau tripla aceasta reteta pentru a servi la o petrecere. Exista multe variante cu privire la aceasta reteta.
De exemplu, multi adauga tomatillos sau porumb fiert la salsa de rosii. Poti schimba, de asemenea, aroma prin adaugarea de busuioc, menta sau arpagic. Pentru o versiune mai dulce, renuntati la ardeiul iute.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.